piątek, 29 stycznia 2010

kiszka ziemniaczana

obiecana wczorajsza kiszka
Składniki:
2 kg ziemniaków
jelita cienkie
boczek
cebulka
przyprawy:pieprz ziołowy,sól
wykonanie:
ziemniaki ścieram na tarce jak do placków ,boczek podsmażam na patelni pokrojony w kostkę jak się zrumieni wrzucam cebulkę też pokrojoną w kostkę jak się ładnie zrumieni dodaję do ziemniaków
po wymieszaniu dodaję przyprawy i takim ciastem nawlekam jelita żeby nie popękały nakłuwam wykałaczką to podstawa ,a tajemnica nie pękania tkwi w tym żeby nawlekać ciasta tyko tak prawie na płasko,inaczej mówiąc pół objętości jelita wtedy na 100% nie pękną

2 komentarze:

  1. Ależ mi ochoty narobiłaś. Wygląda pysznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie że mnie odwiedziłaś pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń